Kluswinkel werkt mee in de Gelderse Hoek

Bron: Website gemeente Lelystad

 

Op 12 en 13 juli 2017 hebben een aantal bewoners van Gelderse Hoek de handen ineen geslagen om de woningen, tuinen en het openbaar gebied op te knappen. De bewoners zijn hierbij ondersteund door de gemeente, de Kluswinkel, Centrada en Welzijn Lelystad. Het was een hele klus, maar de eerste resultaten zijn zichtbaar! Wethouder John van den Heuvel kwam afgelopen donderdag een kijkje nemen en hielp een handje mee.

Handen uit de mouwen in Gelderse Hoek

Samen werken

Wethouder van den Heuvel : “Door samen te werken aan de verbetering van de leefomgeving, dus zowel de woningen, als de tuinen, als het openbaar gebied, knapt het hofje als geheel op. Een deel van de bewoners van Gelderse Hoek (zowel huurders als eigenaren) werkt hier gezamenlijk aan, met wat hulp van professionele partners in de wijk. Dat is natuurlijk prachtig om te zien”.

Zelf aan de slag

Vanuit het project Mensen Maken de Buurt vinden er op verschillende plekken in de wijk initiatieven plaats waarbij bewoners zelf aan de slag gaan om de leefbaarheid te verbeteren. In de Zuiderzeewijk zijn er initiatieven om de woningen te verbeteren. Zo kennen we onder andere de Kluswinkel en het schilderproject van stichting MILA. Hier is nu de pilot  “hofjesaanpak” van een deel van Gelderse Hoek bijgekomen.

Mensen Maken de Buurt

Met de campagne ‘Mensen Maken de Buurt’ ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. In Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met partners en organisaties in de wijk en wordt meegedacht over hoe bewoners zelf hun idee kunnen realiseren.

Ideeën aanmelden

Goede ideeën, klein of groot, kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar, bewonersconsulent of de opbouwwerker via nummer 14-0320. Ook kan het idee ingediend worden op de website www.mensenmakendebuurt.nl  . Hier is ook meer informatie te vinden over de campagne en over lopende projecten in de stad.

Volg ons en like ons!
error0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *