Huis-, tuin- en keukenfestival

In de Zuiderzeewijk in Lelystad wordt elk jaar een festival gehouden. Dit Huis-, tuin- en keukenfestival is er op gericht wijkbewoners met vragen over woningonderhoud en klussen een stap verder te DSC05703-168x300helpen. Het festival vindt elk jaar plaats in en om het Wijkcentrum aan de Zuiderzeelaan. De Kluswinkel is nauw betrokken bij de organisatie van het festival en staat er zelf ook met een kraam.

Onderhoud, opknappen en verbouwen van eigen huis en tuin staan centraal. Op het festival is een informatiemarkt waar marktkramen staan met bedrijven, voorlichters en buurtbewoners. Bezoekers vinden er antwoorden op talloze vragen. Welke klussen kun je gemakkelijk zelf doen? Hoe doe je die klussen handig? Wat kun je hebben aan de Kluswinkel? Hoe kom je aan tweedehands bouwmateriaal? Wat mag je wel en niet zonder bouwvergunning doen? Hoe bespaar je slim op energie(kosten)? Hoe krijg je de financiën rond? Hoe kun je gebruikmaken van het vakmanschap van mede-bewoners? Wie zijn de vaklui in de buurt? En welke bedrijven zitten er in de buurt.

Rondleidingen nul-op-de-meter-woning

De afgelopen twee jaren was er ook een interessante rondleiding in de nul-op-de-meter-woning aan de Hoek vVdHeuvel-kluswinkel-300x200an ’t IJ. Deze woning voorziet helemaal in zijn eigen energiebehoefte. De woning is voorzien van goed geïsoleerde beglazing, geïsoleerde gevel en dak, zonnepanelen, wandverwarming en een warmtepomp. Woonstichting Centrada verzorgde hier al voor het tweede opeenvolgende jaar een rondleiding aan geïnteresseerde Lelystedelingen.

Wijkbewoner de weg wijzen

Het Huis-, tuin- en keukenfestival vindt plaats om wijkbewoners de weg te wijzen hoe je goed en goedkoop je huis kunt onderhouden isoleren, onderhouden, verbeteren, uitbreiden. Niet elke woningbezitter heeft immers een dikke portemonnee, nodig om het onderhoud uit te laten voeren. Wil je meer informatie over dit festival of zelf actief deelnemen en je (onderhouds)kennis delen. Loop dan eens binnen bij de Kluswinkel.