Succesvol huis-, tuin- en keukenfestival

Huis-, tuin- en keukenfestival in Lelystadse Zuiderzeewijk

Geplaatst op dinsdag 15 september 2015 15:21

Lelystad – In de Zuiderzeewijk in Lelystad wordt zaterdag 19 september een nieuw festival gehouden, Huis-, tuin- en keukenfestival geheten. Het festival vindt plaats in en om het Wijkcentrum aan de Zuiderzeelaan.

Onderhoud, opknappen en verbouwen van eigen huis en tuin staan centraal. Op het festival is een informatiemarkt waar vanaf 11.00 uur marktkramen staan met bedrijven, voorlichters en buurtbewoners. Bezoekers vinden er antwoorden op talloze vragen. Welke klussen kun je gemakkelijk zelf doen? Hoe doe je die klussen handig? Wat kun je hebben aan de Kluswinkel? Hoe kom je aan tweedehands bouwmateriaal? Wat mag je wel en niet zonder bouwvergunning doen? Hoe bespaar je slim op energie(kosten)? Hoe krijg je de financiën rond? Hoe kun je gebruikmaken van het vakmanschap van mede-bewoners? Wie zijn de vaklui in de buurt? En welke bedrijven zitten er in de buurt.

Brassband

Het festival start met een brassband die vanaf 11.00 uur vanaf Lelycentre, door Zuiderzeewijk naar Wijkcentrum Zuiderzeewijk loopt. Er zijn rondleidingen tussen 12.00 en 16.00 uur in twee woningen: de nul-op-de-meter-woning, Hoek van ’t IJ 20, en in de woning van een buurtbewoner aan de Vliehors. Meer informatie bij het Wijkcentrum. Hapjes, drankjes en de muziek zijn afkomstig van wijkbewoners.

Wijkbewoner de weg wijzen

Het Huis-, tuin- en keukenfestival vindt plaats om wijkbewoners de weg te wijzen hoe je goed en goedkoop je huis kunt onderhouden isoleren, onderhouden, verbeteren, uitbreiden. Niet elke woningbezitter heeft immers een dikke portemonnee, nodig om het onderhoud uit te laten voeren.

http://www.flevopost.nl/nieuws/lelystad/405061/huis-tuin-en-keukenfestival-in-lelystadse-zuiderzeewijk.html

Volg ons en like ons!
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *